×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  سه شنبه - ۲۶ تیر - ۱۳۹۷  
it is true
true
true
طرز تهیه باقلوا

به گزارش پایگاه خبری مهرصبا،نازیلا ملازاده طرز تهیه باقلوا را به شرح ذیل نوشت:

مواد لازم
آرد گندم: ۴ پیمانه
تخم مرغ: ۲ عدد
روغن مایع: نیم پیمانه
شیر: ۱ پیمانه
سرکه: یک قاشق غذاخوری
نمک: به مقدار خیلی کم
پودر نشاسته: ۲۵۰ گرم
گردوی درشت ساییده‌شده: ۲۵۰ گرم
پودر قند: ۴ قاشق غذاخوری
مغز هل ساییده: ۱ قاشق مرباخوری
کره: ۱۵۰ گرم
شکر: ۵ پیمانه
آب: ۴ پیمانه
گلاب: به مقدار کم
آب‌لیمو: ۱ قاشق غذاخوری.
خب؛ باقلواپزی رو از آماده‎کردن خمیر شروع کنیم. اول آرد سفید مخصوص شیرینی رو الک می‌کنیم و توی ظرفی با گنجایش مناسب می‌ریزیم و بعد وسط آرد رو مثل یه حوض باز می‌کنیم و تخم مرغ و روغن مایع و شیر و سرکه و اندکی نمک رو توش می‌ریزیم. حالا خوب مخلوط می‌کنیم تا یه خمیر صاف و یکدست درست بشه. در این مرحله خمیرمون رو به گلوله‌های مساوی تقریبا قدّ یه گردو تقسیم می‌کنیم. خمیر رو به ۱۲ قسمت تقسیم کردم. حالا روی خمیر رو یه پارچه تمیز مرطوب یا نایلون می‌کشیم و می‌ذاریم نیم ساعت به حال خودش بمونه و بعد می‌ریم برای پهن‎کردنش و ادامه کار
در مرحله بعد روی یه سطح صاف و تمیز کمی پودر نشاسته می‌پاشیم و گلوله‌های خمیری رو یکی یکی با کمک وردنه باز می‌کنیم. یادتون باشه این باز کردنِ خمیر رو با توجه به شکل ظرفی که قراره خمیر‌ها توشون قرار بگیره، انجام بدید. هر کدوم از لایه‌های خمیری هم که آماده شد روش رو کاملا با پودر نشاسته بپوشونید و بعد لایه بعدی رو روش قرار بدید. مثلاً من ۷ لایه رو برای قسمت پایینی باقلوا در نظر گرفتم.
بعد از اینکه همۀ لایه‌ها روی هم قرار گرفتند، باید اونها رو با کمک وردنه کاملا اندازه ظرف کنیم و بعد از اینکه کف ظرف رو کمی چرب کردیم به اونجا منتقل بشن و البته اگر حجم خمیر کمی از ظرف بزرگ‌تر بود با کمک چاقو قسمت اضافه رو جدا می‌کنیم
در این مرحله گردو رو با هِل و پودر قند مخلوط می‌کنیم و کاملا یکنواخت روی تمام سطح خمیر می‌ریزیم و بعد با فشار دست روی خمیر محکم‌شون می‌کنیم.
خب باقی چونه‌های خمیر رو مثل قبل باز می‌کنیم و روی این لایه گردویی قرار می‌دیم و باز هم با دست کمی فشار می‌دیم و بعد با یک چاقوی تیز، خمیر رو به شکل مربع یا لوزی برش می‌زنیم
حالا موقعیه که باید کره داغ‌شده رو روی تمام سطح خمیر بریزیم و ظرف رو در فری که از قبل گرم‌ شده، به مدت حدود نیم ساعت با دمای ۱۷۰ درجه قرار بدیم تا باقلوامون بپزه. فقط یادتون باشه دما در فر‌های مختلف یه‌کمی متفاوته و این زمان می‌تونه چند دقیقه کمتر یا بیشتر باشه. مراقب باشید یه‌وقت باقلوای خوشمزه‌تون نسوزه و اگر دوست دارید سطح باقلوا کاملا طلایی باشه چند دقیقه‌ای از حالت گریل برای این کار استفاده کنید.
حالا دیگه وقت آماده‎کردن شهد یا همون شیرۀ باقلوا رسیده. تو این مرحله آب و شکر رو با هم مخلوط می‌کنیم. این محلول باید حدود ده دقیقه با حرارت ملایم بجوشه تا شیرۀ باقلوا آماده بشه. توی چند دقیقه پایانی جوشیدن باید کمی گلاب و یه قاشق آبلیمو به شیره اضافه کرد. گلاب، شیره رو خوش‌عطر می‌کنه و آبلیمو جلوی شکرک‎زدنش رو می‌گیره.
بعد از اینکه داغی اولیۀ شهد گرفته شد، باید مایۀ گرم رو روی باقلوا که دیگه خنک ‌شده بریزیم. البته این کار رو در چند مرحله انجام می‌دیم که شهد بتونه خوب جذب باقلوا بشه. یادتون باشه شهد اگر خیلی داغ باشه باقلوا حالت خمیری پیدا می‌کنه و اگه سرد باشه خوب جذبش نمی‌شه و باقلوا خشک می‌مونه. به جای شهد از عسل گرم هم می‌تونید استفاده کنید که باقلوا رو خوشمزه
بعد از اینکه شهد رو روی باقلواها ریختیم می‌تونیم با کمی پودر پسته تزیین کنید.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true
  1. میلاد جعفرزاده

    مرسی خانم ملازاده
    هنرمند واقعی شمایین والسلام

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false
طراحی سایت