×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  دوشنبه - ۲ مهر - ۱۳۹۷  
it is true
true
true
طرز تهیه سبزی پلو ماهی مجلسی (مخصوص شب عید)

به گزارش پایگاه خبری مهرصبا،نازیلا ملازاده طرز تهیه سبزی پلو ماهی مجلسی (مخصوص شب عید) را به شرح ذیل نوشت:

سبزی پلو ماهی یکی از غذاهای سنتی ایرانی و مخصوص شب عید است که همراه با ماهی و کوکو سبزی سرو میشود. سبزی پلو یکی از انواع پلوهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که اغلب آن را به عنوان شام شب عید می‌شناسیم. سبزی پلو را با گوشت، مرغ و ماهی سرو می‌کنند اما اگر هدف از طبخ این غذا، همان سرو شام شب عید باشد؛ باید حتما در کنار آن ماهی سرخ‌شده و یا گریل‌شده و در صورت تمایل مقداری کوکو سبزی نیز سرو شود.

سبزی، سبزی پلو شامل چه چیزهایی است؟
سبزی مورد استفاده در سبزی پلو معمولا شامل:
شوید (بیشتر از بقیه)
گشنیز
جعفری
کمی تره
کمی شنبلیله
کمی ساقه سیر

مواد لازم برای تهیه سبزی پلو مجلسی
سبزی پلویی ۱/۳ مقدار برنج
برنج به ازای هر نفر ۱ پیمانه
روغن به میزان لازم
نمک به میزان لازم
زعفران به میزان لازم

طرز تهیه سبزی پلو مجلسی
برای تهیه سبزی پلو مجلسی، طبق روال همیشگی تهیه انواع پلو باید برنج را از ۲-۳ ساعت قبل پاک کرده، بشویید و یکی-دو ساعتی همراه با کمی نمک خیس کنید.
موقع شروع پخت غذا، یک قابلمه مناسب برداشته و در آن آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا آب به جوش بیاید.
وقتی آب به جوش آمد، برنج خیس داده را داخل آب بریزید و مقداری نمک به آن اضافه کنید.
برای خوش‌عطر و خوش‌طعم‌تر شدن سبزی پلو، وقتی برنج در حال جوشیدن است مقدار کمی زعفران دم‌کرده به آب برنج اضافه کنید.
بعد از چند دقیقه (بسته به نوع برنج) یکی از دانه‌های برنج را بردارید و با ناخن نصف کنید، اگر به اندازه یک نقطه سفید وسط برنج، خام بود، وقت آبکش کردن برنج است.
حالا برنج را آبکش کنید و ته قابلمه، در صورت تمایل ته‌دیگ مورد نظر خود را انداخته و یا فقط روغن بریزید و برنج و سبزی پلویی را که از قبل ساطوری و آماده‌کردید، به طور لایه‌لایه کف قابلمه بریزید.
درب قابلمه را ببندید و حرارت زیر قابلمه را ابتدا زیاد کنید تا برنج بخار بگیرد.
بعد از اینکه صدای جلز و ولز از قابلمه شنیدید، به اندازه یک استکان آب ولرم و یک قاشق روغن دور تا دور برنج داخل قابلمه بریزید و حرارت را کم کنید.
روی قابلمه دم‌کنی قرار دهید و در آن را ببندید و حدود ۳۰ دقیقه صبر کنید تا برنج با حرارت بسیار ملایم دم بکشد.
در فاصله‌ای که برنج در حال دم‌کشیدن است، نوبت طبخ ماهی است. شما برای تهیه سبزی پلو ماهی از هر ماهی که دوست داشته باشید می‌توانید استفاده کنید اما توصیه می‌شود ماهی انتخاب کنید که تا حد امکان تیغ نداشته باشد و خوردن ان همراه با برنج برای همه به خصوص کودکان راحت باشد.
اکثر افراد برای کنار سبزی پلو مجلسی از ماهی سالمون، قزل آلا، ماهی سفید، ماهی شیر، ماهی تیلا پیا و … استفاده می‌کنند. در اینجا انتخاب ما، ماهی قزل آلاست که طعم بسیار خوبی دارد و در صورتی که به درستی طبخ شود، به هیچ وجه بوی ضخم ماهی را احساس نخواهید کرد.

مواد لازم برای تهیه ماهی قزل آلا سرخ شده
ماهی قزل آلا متوسط ۲ عدد
پیاز ۲ عدد
آبلیمو نصف فنجان
نمک، فلفل، پودر سیر به میزان لازم
زعفران دم‌کرده به میزان لازم

طرز تهیه ماهی قرل آلا سرخ شده
برای تهیه ماهی قزل آلا سرخ‌شده، ابتدا ماهی‌ها را خوب پاک کرده و تمیز کنید و استخوان‌ها و تیغ‌های آن را تا حد امکان جدا کنید.
۲ عدد پیاز را رنده کرده و یا خیلی ریز خرد کنید.
نمک، پودر سیر، فلفل، آبلیمو و زعفران دم‌کرده را به پیازها اضافه کنید.
این مواد را داخل یک ظرف گود و پهن ریخته و ماهی‌ها را حدود ۱ ساعت داخل این ترکیب قرار دهید به طوری که تمام سطح ماهی به این مواد آغشته شود.
بعد از حدود ۱ ساعت، ماهی را از داخل مواد درآورده و سعی کنید تمام پیازهای چسبیده به ماهی‌ها را جدا کنید تا موقع سرخ‌کردن، نسوزند.
حالا داخل یک تابه بزرگ، به مقدار لازم روغن بریزید و وقتی روغن حسابی داغ شد، ماهی‌ها را داخل روغن سرخ کنید.
حالا که ماهی‌ها سرخ شده و سبزی پلو هم آماده شده، وقت آن است که غذا را سرو کنید. بهتر است یک دیس بزرگ و زیبا انتخاب کرده و سبزی پلو را داخل آن بکشید و چند قاشق از پلو را با زعفران دم‌کرده مخلوط کنید و روی پلو بریزید. ماهی‌های سرخ‌شده را نیز روی برنج و یا کنار برنج قرار دهید و غذا را با برش‌های لیمو ترش و چند برگ جعفری تزیین کنید.

نکته:
اگر بتوانید برای طبخ سبزی پلو مجلسی از برنج دودی یا برنج شمال استفاده کنید، عطر بی‌نظیر این غذا را هرگز فراموش نخواهید کرد.
شما می‌توانید سبزی پلویی را کمی در روغت تفت دهید و بعد لابه‌لای برنج بریزید اما این کار ضرورتی ندارد.
بعد از کشیدن برنج داخل دیس، می‌توانید یک تکه کره روی برنج قرار دهید تا کم‌کم آب شود و به قسمت‌های زیرین برنج برسد.
در صورت تمایل می‌توانید ماهی قزل آلا را با آرد سفید یا آرد سوخاری نیز سرخ کنید و یا اینکه آن را داخل فر گریل کنید.

 

 

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false
طراحی سایت