×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  پنج شنبه - ۲۹ شهریور - ۱۳۹۷  
it is true
true
true
رئیس واحد میانه خبر داد:  ۲۰۰کیلو گرم طلای معطر(گل محمدی) از اراضی واحد میانه در نخستین برداشت به دست آمد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه از برداشت ۲۰۰ کیلو گرم طلای معطر (گل محمدی) در نخستین برداشت از اراضی این واحد دانشگاهی خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری مهرصبا، دکترعلی سلیمی با بیان اینکه کشاورزی همواره یکی از پایه های مهم اقتصاد و تولید به ویژه افتصاد مقاومتی است که در حال حاضر سهم عمده این بخش در اقتصاد و اشتغال قابل چشم پوشی نیست اظهار کرد: «دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه از اسفند ماه سال گذشته، ۳۰۰۰ متر مربع از اراضی خود را به کاشت ۴ هزار اصله نهال گل محمدی اختصاص داد که در نخستین سال، ۲۰۰ کیلوگرم از این محصول مهم برداشت شد که بر اساس برنامه ریزی انجام شده، سال آینده مقدار بیشتری از زمین های این دانشگاه به کاشت طلای معطر تبدیل خواهد شد.»

وی تاکید کرد: «این امر بر اساس بخشنامه سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی و مصوبه هیات امنای دانشگاه، در راستای تامین درآمدهای غیر شهریه ای و نقدکردن امکانات معطل دانشگاه صورت گرفته است.»

سلیمی افزود: «واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور موکلف هستند در اراضی خود به نام طرح شفا یا اراضی مازاد که دارای آب برای کشت گلخانه ای و تولید محصولات کشاورزی مود نیاز اقدام کرده و مسئولان نیز نسبت به تهیه طرح علمی با مشورت نخبگان این رشته و مشارکت استادان، فارغ التحصیلان دانشگاه و بخش خصوصی از متخصصان این رشته اهتمام ورزند.»

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی میانه، گل محمدی را «طلای معطر» معرفی و کشت این محصول را برای اولین بار در جهان، کشور ایران عنوان کرد گفت: «هر کیلو اسانس مرغوب گل محمدی حدود ۴۰ میلیون تومان ارزش دارد و یکی از گرانترین گل های دنیاست. واحدهای دانشگاهی و مراکز اموزشی می توانند با ورود به این عرصه، به درآمدزایی غیرشهریه ای کمک شایانی بکنند.»

این مسئول، کاهش وابستگی واحدهای دانشگاهی به شهریه دانشجویان از محل ایجاد شرکت های اقتصادی دانش بنیان، انجام فعالیت های پژوهشی، راه اندازی کشت های گلخانه ای را یکی از اقدامات جدی دوره مدیریت دکتر فرهاد رهبر ریاست دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد و ادامه داد: «کشت گل محمدی با توجه به اقلیم کشور و وضعیت کم آبی ایران، می تواند با آب کم و در شرایط اقلیمی نیمه خشک رشد کند و به ثمر برسد.»

سلیمی، دلیل دیگر اهمیت کشت گل محمدی را ارزش افزوده اقتصادی آن بیان کرد و گفت: «گل محمدی، سه سال بعد از کشت به تولید اقتصادی می رسد و بعد از سال سوم، می توان روی درآمد این محصول حساب باز کرد. حمایت از گل محمدی، یکی از اولویت های وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی است.»

او در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه واحدهای دانشگاهی می توانند برای اقدام به این امر از وام ها و تسهیلات کم بهره نیز استفاده کنند اذعان کرد: «عرقیات، گلاب گیری، صنایع تبدیلی، فراورده های دارویی و بهداشتی و حتی تفاله گل محمدی نیز دارای ارزش اقتصادی است.»

وی در مورد آمادگی واحد میانه  برای انتقال تجریبات و تعامل با سایر واحدها برای کشت گل محمدی یادآور شد: «نهال‌های گل محمدی واحد میانه بسیار مرغوب بوده و از کیفیت‌های بالایی برخوردار است، می‌توانیم این نهال مرغوب را از طریق تکثیر غیرجنسی و از روش ازدیاد قلمه یا از محل کشت بافت را در اختیار واحدهای متقاضی قرار دهیم، علاوه بر آن از زمان کاشت نهال تا برداشت محصول مشاوره ‌های لازم را به واحدها داشته باشیم.»

سلیمی اضافه کرد: «زمان باز شدن گل ها در اوائل اردیبهشت تا اوائل تیرماه می باشد و در هر منطقه مدت زمان باز شدن گل ها ۲۰ تا ۳۰ روز طول می کشد. دوام گل حداکثر یک روز بوده و بعد از آن رنگ صورتی خوش رنگ گلبرگ ها به سفید می گراید و با اندک نسیمی گلبرگ ها پرپر شده و می ریزند.»

 

 

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false
طراحی سایت