×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۳ بهمن - ۱۴۰۳   - ساعت: ۱۹:۲۶
it is true
true
true
«دریا» مهمترین زیرشاخه‌ رونق در صنعت گردشگری

مهمترین زیرشاخه‌ رونق در صنعت گردشگری

دکتر عبدالرزاق رحمانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به نقش دانشگاه هرمزگان در تحقق اهداف اقتصاد دریا پایه، اظهار کرد: در حوزه گردشگری دریایی، تجربه کشورهای همجوار ایران، حاکی از این است که آن‌ها از سال‌ها پیش، در این حوزه اقتصادی فعالیت داشته و زیرساخت‌های آن را توسعه داده اند.

وی خاطرنشان کرد: اقتصاد دریاپایه در ایران به صورت ایده آل شکل نگرفته است و عمده اقدامات توسعه‌ای به صورت جنبی و خارج از زنجیره تامین صورت گرفته است، اقتصاد دریا پایه و توسعه دریامحور به شناسایی و ایجاد زیرساخت‌های اساسی نیاز دارد.

دانشگاه هرمزگان با نیروهای متخصص و کارآزموده، به عنوان قطب علمی اقتصاد دریا پایه در بین دانشگاه‌های کشور با انجام پژوهش‌های کاربردی و برگزاری کنفرانس‌های بین المللی به طور جدی به دنبال توسعه اهداف اقتصاد دریا پایه در کشور است.

مهمترین زیرشاخه‌ رونق در صنعت گردشگری

رئیس پژوهشکده هرمز ( مرکز مطالعات و تحقیقات ) دانشگاه هرمزگان بر اهمیت گردشگری دریایی در اقتصاد دریا پایه در استان هرمزگان تاکید و امکانات و تسهیلات در این حوزه به اشاره کرد و افزود: گردشگری دریایی یکی از شاخه‌های پر رونق در بین کسب‌وکارهای مرتبط با دریا و از صنایع روبه رشد جهانی است که در بسیاری از کشورهای جهان به آن توجه بسیار می‌شود. تورهای دریایی، ورزش‌ها و تفریحات آبی، غواصی و سایر سرگرمی‌های مرتبط با ساحل و فراساحل همگی در گردشگری دریایی قرار می‌گیرند.

وی تصریح کرد: هرساله تعداد گردشگران دریایی رو به افزایش است و کشورهای بسیاری چه کوچک و چه بزرگ در تلاش هستند حتی از کوچک‌ترین ظرفیت‌های آبی، دریایی و ساحلی خود بیشترین استفاده را ببرند تا با جذب گردشگران، تولید ناخالص داخلی خود را بهبود دهند. ایران نیز با دارا بودن پنج هزار و ۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی که هفت استان کشور را در برمی‌گیرد، یک کشور دریایی محسوب می‌شود.

مهمترین زیرشاخه‌ رونق در صنعت گردشگری

رحمانی اضافه کرد: مطابق برخی مطالعات، ایران از نظر برخورداری از منابع طبیعی و جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی برای توسعه طبیعت‌گردی جزو پنج کشور اول جهان قلمداد می‌شود، در این بین استان هرمزگان نیز با بهره‌مندی از طولانی‌ترین خط ساحلی در بین استان‌های کشور و پرترددترین بندر تجاری کشور دارای ظرفیت بالایی برای توسعه زیرساخت‌ها در حوزه گردشگری دریایی است.

دبیر شورای سیاستگذاری دومین کنفرانس بین المللی اقتصاد دریاپایه با رویکرد حکمرانی در گردشگری دریایی و ساحلی، به نقش جزایرمتعدد و بنادر استان هرمزگان در این حوزه اشاره و بیان کرد: هرمزگان، با تاریخی کهن و فرهنگی غنی، در جنوب ایران می‌درخشد.

این دیار پهناور، با سواحل زیبا، جزایر بی‌همتا و مناظر طبیعی شگفت‌انگیز، همواره مقصدی دلپذیر برای گردشگران داخلی و خارجی بوده است. این استان با پیشینه‌ای غنی و طبیعتی بکر، از ظرفیت‌های فراوانی برای جذب گردشگر برخوردار است. جزایر زیبایی چون قشم، هرمز و هنگام با سواحل نقره‌ای و آب‌های فیروزه‌ای، هر ساله میزبان هزاران گردشگر از سراسر جهان هستند.

وی اظهار کرد: با وجود ظرفیت‌های فراوان، چالش‌هایی نیز وجود دارد که مانع توسعه صنعت گردشگری در این استان شده است؛ نبود توجه کافی به توسعه بندرگاه‌ها، مشکلات حمل و نقل، کیفیت پایین خدمات گردشگری، کیفیت پایین برخی از جاده‌ها ، عدم توسعه زیر ساخت‌های مناسب در حوزه گردشگری دریایی موانع بزرگ این حوزه است.نبود توجه کافی به توسعه بندرگاه‌ها، مشکلات حمل و نقل، کیفیت پایین خدمات گردشگری، کیفیت پایین برخی از جاده‌ها ، عدم توسعه زیر ساخت‌های مناسب در حوزه گردشگری دریایی موانع بزرگ این حوزه است.

دانشگاه هرمزگان با تمرکز بر حکمرانی در گردشگری دریایی و ساحلی در دومین کنفرانس بین المللی اقتصاد دریا پایه نقش اساسی در شناسایی کمبودها و فرصت‌ها در این حوزه ایفا می‌کند.

رحمانی با اشاره به نقش پژوهشکده هرمز در اقتصاد دریا پایه در حوزه گردشگری دریایی، گفت: پژوهشکده هرمز (مرکز مطالعات و تحقیقات هرمز) در راستای همنوایی و پاسخگویی با تحولات و نیازهای جامعه و صنعت، سازماندهی و رفع چالش های موجود و مشارکت در رقابت جهانی در عرصه تولید و توسعه دانش بر پایه رسالت دانشگاه در سال ۱۳۷۵ با سه زمینه اصلی فعالیت (فرهنگی – اجتماعی – اقتصادی، زیست محیطی و فنی مهندسی) به عنوان مجموعه درون سازمانی دانشگاه هرمزگان تاسیس شد. از آن تاریخ تاکنون این مرکز با اتکا بر توانمندی های علمی و منطقه ای با رویکرد جهت بخشی به سمت کارایی و کاربردی کردن ابعاد نظری و علمی پژوهش‌ها فعالیت دارد.

رئیس پژوهشکده هرمز ( مرکز مطالعات و تحقیقات ) دانشگاه هرمزگان اضافه کرد: در این راستا پژوهشکده هرمز با برگزاری دومین کنفرانس بین‌المللی اقتصاد دریاپایه با رویکرد گردشگری دریایی و ساحلی ، به دنبال زمینه‌سازی علمی برای دستیابی به اهداف توسعه استان، شناسایی فرصت‌های گردشگری دریایی و ساحلی، چاره‌اندیشی در خصوص مشکلات حوزه گردشگری دریایی و طرح مساله در اقتصاد دریا پایه با رویکرد حکمرانی گردشگری دریایی و ساحلی است.

وی خاطر نشان کرد: هدف از این کنفرانس، گردهمایی ذینفعان در راستای توسعه اثربخش گردشگری دریایی، بررسی مکانیزم‌های بهبود همکاری بین‌بخشی، بررسی فرصت‌ها در زمینه تغییر رویکرد از خدمات بندرگاهی، حمل و نقل و استخراج انرژی در خطه جنوب به مبادی گردشگری فرست (درجه یک) و تأکید بر توسعه دانش محور گردشگری دریایی و ساحلی در این نواحی بعنوان یکی از مؤلفه‌های اصلی چشم‌انداز ۱۴۱۵ در استان هرمزگان است.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


مهرصبا
false