×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  شنبه - ۱۶ خرداد - ۱۴۰۵   - ساعت: ۰۴:۳۰
it is true
true
true
پرچم دوم ایران در المپیک فرانسه

فرش پرچم دوم ایران در المپیک است و مهم‌ترین هدف از بافت و انتشار این طرح هنری تقویت و برقراری صلح در جهان است.
به گزارش پایگاه خبری مهرصبا مرجع اخبار شهرستان میانه، معصومه درخشان: ۲۶ سال پیش بود که ایران برای اولین بار به جام جهانی فوتبال فرانسه راه پیدا کرد و به دنبال آن بافت فرش جام جهانی فوتبال توسط هنرمندان تبربزی خبرساز شد.

غوغای طرح و رنگ

هنرمندان تبریزی با چرخش نخ‌ها و جلوه‌گری رنگ‌ها و رقص انگشتان خود بر کمند تار و پود دار سمفونی عشق به وطن را نواخته و زیباترین هنر ایرانی را در قالب تابلو فرش جام جهانی به دنیا عرضه کردند.غوعای طرح، رنگ و نقوش زیبای فرش، ایرانی فرهنگ‌دوست را شهره آفاق کرده است.
حالا بعد از ۲۶ سال که از بافت فرش جام جهانی می‌گذردهنرمندان تبریزی این بار با آغاز بازی های المپیک فرانسه دست به کار شده و پنج عدد تابلو فرش با نمادهای فرهنگی و گردشگری کشور فرانسه می بافند.شایان ذکر است که این فرش‌های ورزشی با ایده و ابتکار استاد حسین کاظمی حامد نظارت و بافته شده است.
برای اطلاع از چگونگی بافت تابلوفرش‌های المپیک فرانسه به کارگاه بافت فرش می روم.پنج نفر از هنرمندان عرصه فرش و قالی بافی پشت دستگاه نشسته و در حال گره زدن تار و پود فرش هستند.تابلوفرش‌های زیبایی که خیلی هنرمندانه و با سرانگشتان ناز و نیاز هنرمندانی به هم گره می‌خورند که طرح در طرح و رج به رج آن را با عشق و علاقه‌ای که به هنر اصیل ایرانی دارند به هم پیوند می‌زنند.

پرچم دوم ایران در المپیک فرانسه 2

روزانه ۱۰ ساعت برای بافت فرش

در کارگاه بافت به سراغ آقای حمید ارشدی، طراح تابلو فرش های المپیک فرانسه می روم تا توضیحاتش در مورد این تابلوفرش ها را بشنوم.روی دستگاه‌های فرش طرح کاغذی فرش المپیک قرار داده شده و آقای ارشدی با اشاره به طرح فرش صحبت هایش را شروع می کند” طراحی و بافت این تابلوفرش‌ها ۶ماه طول کشیده و در حال حاضر روزانه ۱۰ ساعت برای بافت فرش زمان صرف می شود. چهار نفر از هنرمندان مجرب قالی بافی صبح تا عصر و دو نفر نیز از عصر تا آخر شب مشغول بافت هستند و به لطف خدا و همت این هنرمندان طی دو تا سه روز آینده کار بافت فرش تمام می شود.
حاشیه های این طرح برگرفته از طرح های سنتی و اسلیمی ایرانی، اسلامی بوده و در متن فرش نمادهای فرهنگی و گردشگری مشهور کشور فرانسه از جمله برج ایفل ، موزه لوور ، خیابان شانزه لیزه ، طاق پیروزی و … به چشم می‌خورد.

ندای صلح‌خواهی ملت ایران

وی ادامه داد: طرح این فرش به گونه ای طراحی شده که پاریس را کانون توجهات دنیا معرفی می کند و مهم‌ترین هدف از انتشار و اشتراک‌گذاری یک طرح هنری تقویت و برقراری صلح در جهان است و ما با طراحی و بافت این تابلوفرش‌ها صدای صلح خواهی و دوستی ملت ایران را به دنیا اعلام می‌کنیم.

پرچم دوم ایران

ارشدی ادامه داد: فرش پرچم دوم ایران است که در المپیک فرانسه، علاقه به تمدن، هویت و فرهنگ اصیل ایرانی را نشان می دهد.
در قسمت دیگری از این طرح مشعل المپیک به رنگ پرچم خوشرنگ ایران طراحی شده و قسمت پایین آن بالن در حالت پرواز است به نشانه اینکه تیم المپیک ایران در آسمان فرانسه بوده و فرود می آید.

کبوتران صلح در پروازند

کبوتران صلح هم در حالی که شاخه های زیتون به دست دارند در حال پروازند و این نشانی از آزادی و صلح پایدار در جهان است.آن چنان که ارشدی اعلام می کند این تابلو فرش در ابعاد ۶۰× ۹۰ بوده و رج شمار آن ۵۵ و از جنس ابریشم و مرینوس و نوع گره آن نیز گره ترکی است و در هر تابلو فرش ۲۵۰ هزار عدد گره بافته می شود.
هر کدام از این تابلو فرش ها به کمیته جهانی المپیک لوزان سوئیس، کمیته المپیک فرانسه ،کمیته المپیک ایران و کمیته المپیک ژاپن اهداء می شود. از آنجایی که تمام هزینه های بافت فرش المپیک فرانسه توسط آقای عادل غیبی مدیریت شرکت سان آی کارپت ژاپن پرداخت می شود یک تابلو فرش هم در خود شرکت ماندگار خواهد شد.تابلوفرش های المپیک پاریس ۲۰۲۴ با تفاهم و هماهنگی کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی ایران به مقامات اهدا خواهد شد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اظهار ناراحتی از کپی کردن یک کار هنری گفت: کپی کردن یک اثر هنری باعث می شود آن کار از تک بودن خارج شود. افرادی که کپی کاری می کنند صاحب طرح و ایده نیستند و باعث می شوند کیفیت کار از دست برود.

true
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


مهرصبا
false