×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  جمعه - ۱۵ خرداد - ۱۴۰۵   - ساعت: ۱۶:۲۷
it is true
true
true
آشپزخانه‌ای که سنگر مقاومت شد

وقتی سایهٔ جنگ بر سر شهر افتاد بانوی جوان تبریزی آشپزخانه‌اش را سنگر مقاومت کرد تا بگوید ما ایستاده‌ایم و زندگی جریان دارد.

به گزارش پایگاه خبری مهرصبا مرجع اخبار شهرستانهای میانه و ترکمانچای، معصومه درخشان: سحرگاه بیست و سوم خرداد سال گذشته که با غرش جنگنده‌ها در آسمان سایهٔ جنگ بر شهر افتاد و در زمین دود و خاکستر به هوا بلند شد، دل‌هایمان لرزید و ترس مهمان لحظه‌های زندگی‌مان شد. و مردم شهر در خانه‌هایشان پناه گرفته بودند و خیابان‌ها مثل همیشه شلوغ نبود.
خاکستر و گرد و غبار شهر که فرو نشست تازه فهمیدیم چه شده است. مردم دل به دل هم داده و تصمیم گرفتند بر ترسی که داشتند غلبه کنند و در برابر دشمن متجاوز یکدل و یکصدا باشند.
در گوشه‌ای از این شهر، دلِ زن جوانی پر از تصمیم بود. او ادامه دهنده مجاهدت بانوان هشت سال دفاع مقدس بود. درس مقاومت آن‌ها را خوب یادگرفته بود. پس بدون اینکه معطل کند و دلش بترسد او آشپزخانه خودش را سنگر مقاومت کرد.
خانم معصومه زینالی نه سرباز بود، نه فرمانده، فقط زنی از همان مردم ساده بود. اما با دلی که ترس را رانده بود.دشمن آمریکایی، صهیونیستی شهرها را بمباران می‌کرد ولی او تصمیم خودش را گرفته بود که به کمک خانواده‌اش پشتیبان مدافعان وطن باشد.آستین همت را بالا زد و هر روز برای ۵۰ الی ۶۰ نفر از مدافعان وطن غذا درست می‌کرد و به کمک نیروهای امنیتی غذای گرم را به دست تعدادی از مدافعان وطن می‌رساند.
آشپرخانه کوچک او سنگر مقاومت شده بود. عطر غذا که در خانه می‌پیچید با دعای خیر او برکت پیدا می‌کرد. در لیست غذاهایش از ماکارونی، قورمه سبزی، قیمه و مرغ نام می‌برد.دست‌هایش خسته از کار، اما پر از عشق به وطن بود و در هر پرس غذایی که می‌کشید لبخندی بود و پیامی سرشار از امید.جنگ در دوازدهمین روز خود به آتش بس ختم شد و قصه آشپزخانه او که سنگر مقاومت شده بود در بین خانم‌ها حسابی سرو صدا کرده بود.
این بانوی تبریزی در جنگ رمضان هم پای کار بود. با تجربه‌ای که از جنگ ۱۲ روزه به دست آورده بود این بار هم پیام مقاومت را از دل آشپزخانه به رزمندگان مخابره کرد که «ما هنوز ایستاده‌ایم، هنوز زندگی جریان دارد.»این بار او تنها نیست و آشپزخانه‌اش هم بزرگتر شده است. یک گروه جهادی زنانه پای کار آمده و باور دارند شجاعت همیشه در میدان نبرد نیست، گاهی پشت اجاق، در دود و حرارت، با قلبی ثابت و چشمی آرام، معنا پیدا می‌کند.
در یک عصر بهاری در آشپزخانه گروه جهادی مهمانش می‌شوم. به محض ورود گرمای دلنشینی وجودم را می‌گیرد. تعدادی از خانم‌های جهادی و چند دختر نوجوان مشغول کار هستند.

غذا چی داریم؟

با صدای بلند می‌پرسم امروز غذا چی دارید؟ یکی از خانم‌ها به دیگ‌های در حال جوش اشاره می‌کند. نزدیک‌تر می‌روم سرک می‌کشم و بوی کوفته‌تبریزی شامه‌ام را قلقلک می‌دهد.کوفته‌ها در ۶ دیگ بزرگ در حال پختن هستند. عطر خوشِ کوفته‌تبریزی با ادویه، سبزی و پیازداغ تمام فضا را پرکرده؛ انگار هوا مزه‌دار شده است.
دختران نوجوان گوجه‌فرنگی و خیارشور خورد می‌کنند. دو نفر از خانم‌ها مواد اولیه کوفته را مخلوط کرده و ورز می‌دهند. خانم‌ها درحالی‌که ذکر لب‌هایشان صلوات بر محمد و آل محمد است کوفته‌های گرد و یکدست را آماده کرده و در سینی‌ها می‌چینند. دعاهای ازدل‌برآمده‌شان با قل‌قل ۶ دیگ بزرگ که روی اجاق‌ها می‌جوشند درهم می‌آمیزد.
هر دیگ سهمی از مهربانی و مقاومت مردم این شهر را با خود به همراه دارد. مردمی که با دل‌های صبورشان در تهیه مواد اولیه غذاها مشارکت کرده و حمایت‌هایشان از مدافعان امنیت وطن دلگرم‌کننده است.یکی از خانم‌ها می‌پرسد حدس می‌زنی برای امشب چند تا کوفته درست می‌کنیم؟ نگاهی به دیگ‌ها کرده و می‌گویم شاید ۳۰۰ الی ۴۰۰تایی باشد. لبخند می‌زند و می‌گوید نه این لااقل ۷۰۰ کوفته می‌شود.
دختر و پسر نوجوانی کوفته‌های آماده شده را در ظرف یکبار مصرف گذاشته و دور آن را با گوجه‌فرنگی و خیارشور تزیین کرده و در سبد می‌چینند.
خانم زینالی کوتاه صحبت می‌کند. به کمک و همراهی بانوان جهادی دلگرم است و می‌گوید: قهرمانان واقعی رزمندگان هستند و کار ما در مقابل فداکاری آن‌ خیلی ناچیز است.او ادامه می‌دهد: در این آشپزخانه جهادی روزانه به طور میانگین هزار پرس غذا برای ناهار و شام مدافعان وطن پخت می‌شود. علاوه بر پخت غذا باهمت جهادی مردم و کمک‌های آنان ۱۵۴ بسته آجیل تهیه شد و شله‌زردهایی که درست کرده بودیم در ظرف‌های یکبار مصرف یک‌نفره بسته‌بندی شد که تعدادش هزار عدد بود.
برای حمایت از مدافعان وطن در اینجا سه تیم جهادی ۱۵ نفره به همراه خانواده‌هایشان پای کارند. آشپزخانه این بانوان جهادی پر از صدا، بوی خوش، گرما و زندگی مقاومت محور است در روزهایی که دشمن صهیونیستی-آمریکایی به خیال خام خود فکر می‌کند می‌توان این مردمان مقاوم و مبارز را به تسلیم‌شدن وادار کرد.
بازنشر از علی رضالو/ منبع: فارس

true
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


مهرصبا
false