×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  جمعه - ۱۵ خرداد - ۱۴۰۵   - ساعت: ۰۸:۰۲
it is true
true
true
افت بی‌سابقه ذخایر آبی در آذربایجان‌شرقی؛تبریز تا ۲.۵ ماه دیگر آب دارد

مدیرعامل آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی گفت: در صورت استفاده عادی مشترکان، بدون صرفه جویی و با توجه به آب موجود در پشت سدهای تامین کننده آب تبریز، این شهر تا ۲.۵ ماه دیگر آب دارد.

به گزارش پایگاه خبری مهرصبا مرجع اخبار شهرستان میانه، یوسف غفارزاده روز چهارشنبه در نشست خبری با بیان اینکه در سال آبی جاری حدود ۲۱۸ میلی‌متر بارش در استان صورت گرفته که نسبت به سال قبل که ۲۸۸ میلی‌متر بوده ۳۶ درصد کمتر شده است، اظهار کرد: کاهش بارش‌ها در سال آبی جاری بی سابقه بوده در حالی که قبلا متوسط بارش‌ها در استان بین ۲۹۰ تا ۳۰۰ میلی‌متر بوده است.

وی افزود: کاهش بارش‌ها موجب کاهش ۴۹ تا ۷۲ درصدی روان آب رودخانه‌های استان شده و در نتیجه کاهش روان آب‌ها، پرشدگی مخزن سدها نیز به طور متوسط ۳۵ درصد کمتر شده است.

غفارزاده با بیان اینکه سدها برای مدیریت آب شرب، کشاورزی و صنعت مهم هستند، گفت: از مهمترین سدهایی که آب شرب تبریز را تامین می‌کنند سد شهید کاظمی بوکان و نهند است که به ترتیب ۵۰ و ۱۵ درصد آب تبریز را تامین می‌کنند.

وی ادامه داد: سد بوکان نسبت به سال قبل ۵۸ درصد آب کمتری دارد؛ در حالی که سال قبل در این موقع ۴۳۸ میلیون متر مکعب آب داشت، امسال این رقم به ۱۸۳ میلیون متر مکعب کاهش یافته است.

وی گفت : سد نهند نیز که سال گذشته ۱۹ میلیون و ۸۰۰ هزار متر مکعب آب داشت، امسال هشت میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب آب دارد و موجودی آن ۵۷ درصد کاهش داشته است.

غفارزاده با بیان اینکه چهار ماه تا آغاز بارش‌ها زمان وجود دارد، افزود: آب موجود در پشت سدها در صورت استفاده نرمال تا ۲.۵ ماه دیگر نیاز شرب تبریز را تأمین می‌کند؛ لذا شرکت آب منطقه‌ای برای جبران کمبود، راهکارهایی از جمله محدود کردن مصرف آب در بخش کشاورزی و همچنین مدیریت مصرف را اعمال کرده است.

وی به اجرای حلقه آبی (رینگ) در جنوب و شرق تبریز برای ایجاد توازن در توزیع آب نیز اشاره کرد و گفت: حلقه جنوبی به طول ۲۷ کیلومتر تمام شده و آب زرینه رود را به چاه‌ها وصل کرده و حلقه شرقی نیز به طول ۱۶ کیلومتر در حال اجراست که آب چاه‌ها را به نهند وصل می‌کند که طبق برنامه‌ریزی تا پایان سال بهره‌برداری می‌شود و برای اجرای آن ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای همچنین به طرح انتقال آب ارس به تبریز و شهرهای مسیر اشاره کرد و گفت: با بهره‌برداری از این طرح، بیش از ۵۰ درصد نیاز آب شرب تبریز و شهرهای در مسیر تأمین می‌شود.

غفارزاده بیان کرد: سهم استان از این طرح ۱۸۶ میلیون متر مکعب است که ۱۲۵ میلیون متر مکعب آن به تامین آب شرب تبریز، شبستر، مرند و روستاهای مسیر اختصاص می‌یابد.

وی همچنین به بارورسازی ابرها در استان در ۲ نوبت اشاره کرد و گفت : مقرر شده با کمک اتاق بازرگانی هواپیمای اختصاصی برای این موضوع تهیه شود.

غفارزاده در مورد طرح‌های این شرکت برای احیای دریاچه ارومیه گفت: لایروبی ۲۷۰ کیلومتری رودخانه‌های منتهی به دریاچه و همچنین انسداد ۱۱ هزار حلقه چاه در حوضه آبریز این دریاچه از جمله اقدامات این شرکت است.

وی ادامه داد: طبق برنامه ستاد احیای دریاچه ارومیه ۱۲ هزار حلقه نیز باید شناسایی و مسدود شود.

وی تاکید کرد: برای احیای دریاچه ارومیه باید مهندسی معکوس صورت گیرد، یعنی کشاورزی در حوضه این دریاچه به اندازه ظرفیت آن (معادل ۲۵۰ هزار هکتار) کاهش یابد، در حالی که این رقم امروز به ۶۰۰ هزار هکتار توسعه رسیده است.

true
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


مهرصبا
false